- Αυτοδιοίκηση, Παπάγου - Χολαργός, Πεντέλη, Περιφέρεια

Στους Δήμους Πεντέλης και Παπάγου – Χολαργού 135 κάδοι ανακύκλωσης της Περιφέρειας

Συνολικά 75 κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών – χάρτινων συσκευασιών παρέδωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης στη δήμαρχο Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά και άλλους 60 στον ομόλογό της του Παπάγου – Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο, στο πλαίσιο προγράμματος που «τρέχει» η Περιφέρεια σε όλο το λεκανοπέδιο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι εσωτερικοί κάδοι ανακύκλωσης θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε δημοτικά – δημόσια κτήρια των περιοχών καθώς και στα σχολεία.

Ο Δήμος Πεντέλης

Την Τετάρτη 27 Μαΐου, στο δημαρχείο Πεντέλης υποδέχθηκαν τον κ. Πατούλη, εκτός από τη δήμαρχο, η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Λ. Κεφαλογιάννη, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Π. Ηλιόπουλος και ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Γ. Καρβουνάκης.

Παραδίδοντας τους κάδους, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσει η Αττική σε μία νέα «πράσινη» εποχή είναι να αλλάξει ο τρόπος που διαχειριζόμαστε ζητήματα που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος. «Αιχμή αποτελεί ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τα στερεά απόβλητα» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως με επίκεντρο την ανακύκλωση η Περιφέρεια είναι αποφασισμένη να δώσει οριστική και βιώσιμη λύση στο ζήτημα.

«Με χαρά επισκέφθηκα τον Δήμο Πεντέλης και συναντήθηκα με τη νέα και πολύ δραστήρια δήμαρχο. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό της ανακύκλωσης με συνέπεια και χωρίς χρονοτριβές. Παραδώσαμε κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης και θα ακολουθήσουν οι καφέ κάδοι και τα σύγχρονα απορριμματοφόρα. Το 2020 είναι έτος ανακύκλωσης και, σε συνεργασία με τους Δήμους, προγραμματίζουμε πολλές δράσεις, προς αυτή την κατεύθυνση» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η κ. Κεχαγιά ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την πρωτοβουλία και την προσφορά των κάδων, επισημαίνοντας τα εξής: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που παραλαμβάνουμε από την Περιφέρεια Αττικής τους εσωτερικούς κάδους ανακύκλωσης, με τους οποίους θα καλύψουμε τις ανάγκες δημόσιων κτηρίων αλλά και σχολείων, κατά προτεραιότητα. Αναμένουμε και τους καφέ κάδους για την ανακύκλωση των βιοαποβλήτων προκειμένου να στηρίξουμε συνολικά και αποτελεσματικά τον σχεδιασμό της Περιφέρειας».

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού

Την ίδια μέρα, στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού τους κάδους παρέλαβαν ο δήμαρχος Η. Αποστολόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας των κοινοτήτων Χολαργού και Παπάγου Β. Σιαμάνης και Δ. Οικονόμου, αντίστοιχα και ο διευθυντής της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, Π. Αυγουστάκης. Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον επικεφαλής της δημοτικής Αρχής για τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει ο Δήμος στον τομέα της ανακύκλωσης και επισήμανε τα εξής:

«Παραδώσαμε σε έναν άξιο αυτοδιοικητικό και συνεργάτη μου για πολλά χρόνια, τον Ηλία Αποστολόπουλο, κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την προσπάθεια και να κερδίσουμε όλοι μαζί το στοίχημα να περάσουμε σε μία νέα εποχή και να μην θάβουμε σκουπίδια στη Φυλή. Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, μέσα από τις διαχρονικές προσπάθειες της διοίκησής του, έχει πετύχει πολλά προς αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε δρόμο να διανύσουμε ακόμα προκειμένου όλοι μαζί να φτάσουμε στον στόχο μας, που είναι ένα καλύτερο και πιο υγιές περιβάλλον για τους πολίτες της Αττικής».

Ο δήμαρχος της περιοχής σε δηλώσεις του τόνισε: «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη Αττικής για την παράδοση των κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης. Ο Δήμος μας έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση στα ζητήματα αυτά, καθώς ήδη έχουμε αύξηση κατά 25% στα ποσοστά υλικών που ανακυκλώνονται. Είναι βέβαιο ότι με τους νέους κάδους της Περιφέρειας θα αυξήσουμε ακόμα περισσότερα τα ποσοστά μας, έτσι ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε τον βασικό μας στόχο που είναι η μείωση των υλικών που στέλνουμε για ταφή στη Φυλή. Η Περιφέρεια έχει κάνει ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα και εμείς είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε και να κάνουμε πιο πράσινη την πόλη μας».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε, μαζί με τον δήμαρχο, το εργοτάξιο κατασκευής πολυϊατρείου και ΚΑΠΗ στην κοινότητα Παπάγου, καθώς και το γήπεδο ποδοσφαίρου, ένα έργο που έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και προβλέπει παρεμβάσεις ανάπλασης και αναβάθμισης του χώρου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *