- Αγία Παρασκευή, Αυτοδιοίκηση, Παπάγου - Χολαργός

Πρωτοβουλία για κοινό κολυμβητήριο Αγίας Παρασκευής – Χολαργού

Δημόσια πρόσκληση απηύθυνε ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος στον ομόλογό του της Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά για κοινή πρωτοβουλία αξιοποίησης του εγκαταλελειμμένου κολυμβητηρίου στην περιοχή του Λόφου Τσακού. Το κάλεσμα διαδημοτικής συνεργασίας έγινε στη διάρκεια της διαδικτυακής συζήτησης, την οποία οργάνωσε ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών Δημήτρης Καιρίδης, τη Δευτέρα 25 Μαΐου, παρουσία και του επικεφαλής της δημοτικής Αρχής Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου.

Στο ερώτημα τι σκοπεύει να πράξει σχετικά με το ημιτελές «κουφάρι» στη Νέα Ζωή, επί των οδών Μακεδονίας – Αλεξάνδρου και Ηπείρου,  ο κ. Ζορμπάς τοποθετήθηκε αρχικά τονίζοντας: «Το κολυμβητήριο είναι μια εκκρεμότητα από την περίοδο 1989 -1990. Αποτελεί μία ντροπή για την πόλη. Κάποιες προσπάθειες έγιναν από διοικήσεις πριν από μένα, όταν υπήρχαν πόροι από το κράτος. Δυστυχώς δεν υπήρξε αίσιο τέλος». «Τον τελευταίο καιρό», είπε, «λόγω έλλειψης χρημάτων αναζητούμε εναλλακτικές λύσεις. Δύο είναι οι πιθανότητες, να προχωρήσει το κολυμβητήριο με μια πιο μικρή πισίνα 33 μέτρων, αντί για 50 μ. που είχε σχεδιαστεί, συν μια μικρή παιδική χαρά ή να γκρεμιστεί όλο για να γίνει μια μεγάλη πλατεία».

«Ψαχνόμαστε πραγματικά. Έχω έρθει σε επαφή με το Πολυτεχνείο με καθηγητή Στατικών για να μας πει αν τόσα χρόνια μετά αντέχουν τα μπετά του χώρου», ανέφερε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, προσθέτοντας: «Από εκεί και πέρα, ίσως αν υπάρξει κάποιος επιχειρηματίας, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), είναι μία εύκολη λύση για να προχωρήσει η ιστορία του κολυμβητηρίου. Όμως, εφόσον δεν επιχορηγηθούμε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή από κάπου αλλού και από τη στιγμή που χρειάζονται 4-5 εκατ. ευρώ, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο δύσκολο είναι ο Δήμος να βρει τα αναγκαία χρήματα».

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο κ. Αποστολόπουλος, υπογραμμίζοντας: «Και ο δικός μου Δήμος δεν έχει αντίστοιχο χώρο και ετοιμαζόμαστε κι εμείς για εναλλακτικές λύσεις». «Απευθύνω δημόσια την πρόσκληση στον κ. Ζορμπά να τα βρούμε και να κάνουμε μαζί το κολυμβητήριο», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού. Ο ομόλογός του της Αγίας Παρασκευής ανταποκρίθηκε άμεσα με θετικό τρόπο: «Συμφωνώ. Είμαι και εγώ προς αυτή την κατεύθυνση. Θα τα πούμε σύντομα γι’ αυτό το θέμα».

Τα ανοικτά μέτωπα

Η υπόλοιπη συζήτηση περιστράφηκε σε αλλά διαχρονικά και επίκαιρα ζητήματα. Τα προβλήματα του νόμου 4412 (προμηθειών, αναθέσεων, μελετών έργων) υπογράμμισε ο κ. Αποστολόπουλος, ο οποίος παρουσίασε τις προσπάθειες που έγιναν προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και να μην καθυστερήσει ο προγραμματισμός του δήμου όσον αφορά τα έργα που είχαν δρομολογηθεί.

Στο θέμα της πλατείας Αγίου Ιωάννη, επανήλθε ο κ. Ζορμπάς κάνοντας τρεις προτάσεις απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση: 1. Nα εφαρμοστεί αυστηρά η απαγόρευση στάθμευσης και να γίνεται άμεση αφαίρεση πινακίδων 2. Να γίνονται εντατικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην περιοχή πέριξ της πλατείας 3. Να γίνεται συστηματικός έλεγχος στα μαγαζιά και στα περίπτερα της γύρω περιοχής ώστε να τηρείται το όριο ηλικίας για την πώληση αλκοόλ, ενώ ο επικεφαλής της δημοτικής Αρχής τόνισε ότι τη λύση δεν θα τη δώσουν τα ΜΑΤ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *