- Αυτοδιοίκηση, Κηφισιά

66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς: Ανοίγει στις 29 Μαϊου

Τις «πύλες» του προετοιμάζεται να ανοίξει το Άλσος «Δ. Ζωμόπουλος» για να φιλοξενήσει την 66η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Μάϊου μέχρι τις 14 Ιουνίου. Για να γίνει φέτος ο πιο ιστορικός θεσμός της πόλης, που αγαπιέται όσο λίγοι, χρειάστηκε να πάρει την έγκριση του Υπουργείου Υγείας και της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, λόγω των μέτρων που ισχύουν για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς μπορεί να «υπερίσχυσε» του covid-19 όμως θα έχει σημαντικές αλλαγές και περιορισμούς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ανάμεσα σε αυτές είναι ο περιορισμένος αριθμός περιπτέρων, η απουσία πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και η καθημερινή απολύμανση του χώρου.

Το αρμόδιο Υπουργείο έχει δώσει οδηγίες για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει η Έκθεση, ώστε να μην υπάρχει μεγάλος αριθμός επισκεπτών στο Άλσος την ίδια ώρα. Ήδη τα συνεργεία και το προσωπικό του Δήμου Κηφισιάς εργάζονται «πυρετωδώς» προκειμένου να διαμορφωθεί ο χώρος κατάλληλα μέσα  στις λίγες ημέρες που απομένουν πριν την έναρξη της Ανθοκομικής Έκθεσης.

Ομόφωνες αποφάσεις από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανθοκομικής

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανθοκομικής Έκθεσης συνεδρίασε τη Δευτέρα 18 Μαΐου προκειμένου να πάρει σημαντικές αποφάσεις. Μάλιστα σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση ο πρόεδρος Γιάννης Παντελεάκης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με ομόφωνες αποφάσεις αποφάσισαν τις ενέργειες που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Αυτό καταδεικνύεται και με μια σειρά αποφάσεων οι οποίες ελήφθησαν μεταξύ των οποίων είναι και οι παρακάτω:

-Α) Η τιμή του εισιτηρίου εισόδου στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς θα είναι ένα ευρώ. Να σημειώσουμε ότι τις καθημερινές (από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή) η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό από την έναρξη της έκθεσης στις 10:00 μέχρι τις 16:00. Εξαιρούνται τα Σαββατοκύριακα
Καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης θα εισέρχονται δωρεάν τις ώρες και ημέρες που επιβάλλεται η καταβολή εισιτηρίου:
• Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ.. Θα πρέπει να επιδεικνύουν πρόσφατη Βεβαίωση Ανεργίας (που έχει ισχύ 30 ημέρες από την έκδοση της)
• Τα παιδιά έως 12 ετών (δεν απαιτείται η επίδειξη δικαιολογητικού, καθώς η φυσική παρουσία του παιδιού πιστοποιεί ότι ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων)
• Τα άτομα με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.), με την επίδειξη της ειδικής Ετήσιας Κάρτας Ελεύθερης Μετακίνησης που τους χορηγείται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω των Διευθύνσεων Πρόνοιας του Ν. Αττικής.
• Οι υπάλληλοι του Δήμου Κηφισιάς και των ΝΠΔΔ του με την επίδειξη της κάρτας προσωπικού και της αστυνομικής τους ταυτότητας.
-Έκπτωση 30% για τους εκθέτες που θα συμμετάσχουν στην φετινή έκθεση και ποσοστό έκπτωσης τουλάχιστον 10% για τους φετινούς συμμετέχοντες στην επόμενη Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς.

Γιώργος Θωμάκος: Δεν ανησυχούμε και επαγρυπνούμε

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στο μήνυμά του για την 66η Ανθοκομική Έκθεσης Κηφισιάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άδεια που δόθηκε από το Υπουργείο Υγείας ώστε να γίνει ο ιστορικός θεσμός. Επισήμανε ότι η φετινή Ανθοκομική θα είναι διαφορετική και τόνισε ότι όλοι εργάζονται συστηματικά προκειμένου να διεξαχθεί με ασφάλεια.

Αναλυτικά το μήνυμα του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου:

«Η πολυαναμενόμενη Έκθεση μας, έλαβε την άδεια από τα αρμόδια Υπουργεία και κυρίως από την αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων και ξεκινά με όλες τις προφυλάξεις και τους περιορισμούς τη λειτουργία της στις 29 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου 2020.

Ήταν μια ευχάριστη είδηση για τους δημότες και τους επισκέπτες της έκθεσης καθώς την μεγάλη γιορτή των λουλουδιών την περιμένει όλη η Αττική. Ευχαριστούμε τις αρχές για την εμπιστοσύνη. Πρόκειται για εμβληματική και την πιο ιστορική έκθεση, το μεγαλύτερο γεγονός της ανθοκομίας. Επιπλέον για εφέτος θα προσφέρει χαρακτηριστικό τόνο αισιοδοξίας κι επιστροφής σε μεγάλες εκδηλώσεις.

Τη Δευτέρα συνεδρίασε και το Δ.Σ της Ανθοκομικής Έκθεσης προκειμένου να ξεκινήσει  τον σχεδιασμό για τη λειτουργία της, με ασφάλεια και σύμφωνα με τις προτάσεις μας αλλά και τις συστάσεις που λάβαμε από την αρμόδια επιτροπή. Φέτος η Ανθοκομική μας θα είναι διαφορετική. Δεν θα έχει πολιτιστικό πρόγραμμα, η τελετή έναρξη θα είναι λιτή ενώ οι επισκέπτες θα δουν λιγότερα περίπτερα. Η ροή του κοινού θα είναι ελεγχόμενη ενώ υπάλληλοι του Δήμου θα συστήνουν στους επισκέπτες να διατηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους. Συνεχώς θα πραγματοποιούνται απολυμάνσεις και καθαρισμοί στο Άλσος Κηφισιάς.

Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς είναι από τα πρώτα σημαντικά γεγονότα μετά την άρση των περιοριστικών. Όλοι μας εργαζόμαστε συστηματικά προκειμένου να διεξαχθεί με ασφάλεια. Δεν ανησυχούμε  κι επαγρυπνούμε!

Γιάννης Παντελεάκης: Εργαζόμαστε για να είναι ασφαλής και όμορφη

Ο πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς Γιάννης Παντελάκης μιλώντας στην «Αμαρυσία» δήλωσε ενθουσιασμένος για το γεγονός ότι θα γίνει η Έκθεση. Μάλιστα σημείωσε ότι απαιτήθηκε πολλή δουλειά προκειμένου να φτάσουμε στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Επισήμανε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας προκειμένου οι επισκέπτες να απολαύσουν την Ανθοκομική Έκθεση με απόλυτη ασφάλεια. Μάλιστα για αυτό τον λόγο θα υπάρχει και υπεύθυνος ασφαλείας(άτομο με μεγάλη εμπειρία) προκειμένου όλα να λειτουργήσουν όπως πρέπει.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Παντελεάκης τόνισε: «Με υψηλό αίσθημα ευθύνης διοργανώνουμε φέτος την 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς. Ευχαριστώ τον δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο για την εμπιστοσύνη του. Ευχαριστώ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς που στηρίζουν τον Κηφισιώτικο θεσμό. Ευχαριστώ όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις για το κλίμα ομοψυχίας, τις προτάσεις και τις ιδέες. Κάποιες από αυτές προσπαθούμε ήδη να υλοποιήσουμε.

Σε κλίμα συναίνεσης προχωρούμε στην πρώτη έκθεση στην χώρα μας, μετά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοιό. Όλοι μαζί εργαζόμαστε προκειμένου να κάνουμε την πιο όμορφη και ασφαλή Ανθοκομική Έκθεση».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *