- Αυτοδιοίκηση, Κηφισιά

Άνοιξε η 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

«Η 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς νικάει τον φόβο και θα περάσει στην ιστορία και για αυτό τον λόγο» ήταν η πιο χαρακτηριστική δήλωση του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον ιστορικό θεσμό της πόλης που θα διεξαχθεί στο άλσος «Δ. Ζωμόπουλος» από τις 29 Μάϊου μέχρι τις 14 Ιουνίου.

Ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Θωμάκος, ο πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Γιάννης Παντελεάκης και ο υπεύθυνος ασφαλείας της Έκθεσης Γιώργος Περγαντής μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου έδωσαν απαντήσεις για όλα τα θέματα που αφορούν στην Έκθεση, με μοναδική εξαίρεση το πότε θα γίνουν τα εγκαίνια της. Και αυτό γιατί οι προγνώσεις της ΕΜΥ για την απόψε δίνουν μεγάλες πιθανότητες για βροχή. Έτσι η Ανθοκομική θα «ανοίξει τις πύλες» της για το κοινό την Παρασκευή, όμως τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν σε ημερομηνία που θα ανακοινώσει η διοίκηση τις επόμενες ημέρες.

Γιώργος Θωμάκος: «Φέτος το ζητούμενο δεν είναι οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, αλλά η ήρεμη διεξαγωγή με κανόνες και περιορισμούς»

Η συνέντευξη Τύπου, την οποία συντόνισε η υπεύθυνη Επικοινωνίας του Δήμου Κηφισιάς, Τέτα Τσετσέκου, ξεκίνησε με τον δήμαρχο Κηφισιάς να κάνει μία αρκετά συναισθηματική ομιλία. Ξεκαθάρισε ότι για να φτάσουμε στο σημείο να γίνει η Ανθοκομική Έκθεση απαιτήθηκε πολλή και σκληρή δουλειά από όλους. Επισήμανε ότι μόλις του Υπουργείο Υγείας και η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων έδωσε το «οκ» για την πραγματοποίησή της αισθάνθηκε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Θέλοντας να δείξει την σπουδαιότητα του θεσμού για την πόλη αλλά και τις ευθύνες που υπάρχουν, είπε: «Θυμάμαι ότι τα μαλλιά μου άρχισαν να ασπρίζουν την περίοδο που ήμουν πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης. Είναι πάντα μεγάλη η πίεση και οι απαιτήσεις για έναν τόσο σημαντικό θεσμό».

Στη συνέχεια τόνισε ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης ήταν ένθερμος στο να γίνει η Ανθοκομική Έκθεση και μάλιστα συνέβαλε στο να γίνει και φέτος, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω του κορωνοϊού. Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι είχε επαφές και με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη αλλά και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Μάλιστα τόνισε ότι ο κ. Χαρδαλιάς του συνέστησε  να γίνει η Ανθοκομική Έκθεση τον Σεπτέμβριο, με τον δήμαρχο να απαντά «τότε δεν θα υπάρχουν λουλούδια».

Ο Γιώργος Θωμάκος ξεκαθάρισε ότι η 66η Ανθοκομική Έκθεση θα είναι εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες όσον αφορά το μεγαλείο και την τόλμη της. Επισήμανε ότι φέτος συμβολίζει τη νίκη επί του φόβου και την ελπίδα για επιστροφή στην κανονικότητα. Φυσικά στάθηκε και στους περιορισμούς που θα υπάρχουν από το αρμόδιο υπουργείο, ξεκαθαρίζοντας ότι «φέτος το ζητούμενο δεν είναι οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες αλλά η ήρεμη διεξαγωγή με κανόνες και περιορισμούς». Ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε ότι η Ανθοκομική Έκθεση ενθαρρύνει την πρωτογενή παραγωγή.

Γιάννης Παντελεάκης: «Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι»

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Γιάννης Παντελεάκης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό του, επισήμανε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για μία διαφορετική αλλά πάντα όμορφη Ανθοκομική Έκθεση. Τόνισε ότι βασικό μέλημα είναι η ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και των παραγωγών και για αυτό έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Για αυτό το λόγο τα περίπτερα θα είναι φέτος μόλις 42, ενώ τις προηγούμενες χρονιές ξεπερνούσαν τα 120.

Εμφανώς συγκινημένος κάλεσε να επισκεφτούν την ανθοκομική Έκθεση ο Λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και όλους όσοι συνέβαλαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τσιόρδα, την επιτροπή λοιμωξιολόγων και όλους τους εξαίρετους επιστήμονες οι οποίοι μας κάνουν να νιώθουμε σήμερα περήφανοι, να έχουμε την υγείας μας, τους γονείς μας, αυτούς που αγαπάμε. Όλους αυτούς τους ανθρώπους που άνθισαν την ψυχή μας θέλουμε να τους καλέσουμε στην 66η Ανθοκομική Έκθεση προκειμένου να τους «ομορφύνουμε» κι εμείς με τα φυτά και τα λουλούδια της Ανθοκομικής έκθεσης Κηφισιάς» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Παντελεάκης. Επισήμανε ότι πριν την έξαρση του κορωνοϊού η Ανθοκομική Έκθεση προετοιμαζόταν για να αλλάξει επίπεδο, καθώς είχε ξεκινήσει η αναβάθμιση του άλσους σε πολλούς τομείς. Μάλιστα εξέφρασε την ευχή οι ιδέες που υπάρχουν να υλοποιηθούν την επόμενη χρονιά.

Γιώργος Περγαντής: « Η ατομική ευθύνη είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας»

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος ασφαλείας της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς Γιώργος Περγαντής στην ομιλία του αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία της υγείας των επισκεπτών. Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της «Αμαρυσίας» τόνισε ότι φέτος θα υπάρχει μέσα στο άλσος μία συγκεκριμένη διαδρομή την οποία θα ακολουθούν οι επισκέπτες. Πρόσθεσε ότι  θα υπάρχουν περίπου 70 σημεία στα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να βάλουν αντισηπτικό, ενώ θα γίνεται και προληπτική θερμομέτρηση.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι μέσα στο άλσος θα υπάρχει και ιατρική ομάδα, ενώ έχει διαμορφωθεί και ειδικός χώρος σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη. Παράλληλα ο αριθμός των επισκεπτών που θα βρίσκεται στο «Δημήτρης Ζωμόπουλος» την ίδια στιγμή θα είναι περιορισμένος, ενώ θα υπάρχουν δύο πύλες εισόδου (από την πλευρά της Λεωφόρου Κηφισιάς και από την πλευρά του σταθμού του ΗΣΑΠ). Όσον αφορά στις εξόδους θα είναι ανοιχτές και οι πλαϊνές πύλες του άλσους.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ασφαλείας σε καθημερινή βάση θα γίνονται απολυμάνσεις του χώρου. Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική διότι είναι ανοιχτός χώρος, ωστόσο θα υπάρχουν μάσκες και γάντια για όσους θελήσουν και θα γίνονται συστάσεις για τη χρήση τους. Ο Γιώργος Περγαντής ολοκλήρωσε την ομιλία του στέλνοντας το μήνυμα  ότι όσα μέτρα και να ληφθούν, καθοριστικός παράγοντας θα είναι η ατομική ευθύνη των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις και να είναι προσεκτικοί. Να σημειώσουμε ότι στη συνέντευξη Τύπου τηρήθηκαν σχολαστικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ στους δημοσιογράφους προσφέρθηκε ένα γλαστράκι.

Συναυλία της Φωτεινής Δάρρα μέσω διαδικτύου

Το τέλος της συνέντευξης Τύπου «έκρυβε» μία έκπληξη καθώς ανακοινώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της Ανθοκομικής Έκθεσης θα πραγματοποιηθεί συναυλία της ερμηνεύτριας Φωτεινής Δάρρα η οποία θα προβληθεί μέσω ίντερνετ.

Γενικές πληροφορίες για την Ανθοκομική Έκθεση

Η 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 22:00. Από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, 10:00 με 16:00 , η είσοδος είναι δωρεάν. Από τις 16:00 και μετά το εισιτήριο θα είναι μόλις ένα ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *