- Συνεντεύξεις

K.Zαχαριάδης: Διαβάζοντας ξανά τη συμφωνία των Πρεσπών

Άρθρο του Κώστα Ζαχαριάδη στο ieidiseis.gr

Ο Νίκος Δένδιας στη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας δήλωσε: «Αυτό που είναι ξεκάθαρο στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι η σαφήνεια για το τί έχει συμβεί στην αρχαιότητα».

Ο τρόπος και η μέθοδος που χειρίζεται μια κυβέρνηση την εξωτερική πολιτική της χώρας – αυτά που έχουμε συνηθίσει στη δεξιά να αποκαλούν και Εθνικά θέματα – δείχνουν και τα όρια της πολιτικής και στρατηγικής της επάρκειας. Και 2 χρόνια Κυβέρνησης της ΝΔ δείχνουν ακριβώς αυτό: επικίνδυνοι και τυχοδιώκτες.

Ο Νίκος Δένδιας, Υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας στην συνάντηση του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας δηλώνει: «Αυτό που είναι ξεκάθαρο στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι η σαφήνεια για το τί έχει συμβεί στην αρχαιότητα. Οι συμπατριώτες σας – και το έχετε αποδεχθεί – δεν ήταν στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν ήταν παρόντες στο Γρανικό ποταμό, στην Ισσό, στα Γαυγάμηλα.»

Ώστε αυτό λοιπόν έλεγε η «προδοτική» συμφωνία των Πρεσπών και απλώς έπρεπε να γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία για να το καταλάβει, μετά από 2 χρόνια, και ο υπουργός εξωτερικών της; Ήταν μία Εθνικά συμφέρουσα συμφωνία και δεν χρειάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ «να την ανταλλάξει με τις συντάξεις»;

Επίσης ο κ Μητσοτάκης είπε για τους «μακεδονομάχους» που μπούκαραν στο προαύλιο της Βουλής – παρεμπιπτόντως ήταν οι μόνοι διαδηλωτές που μπήκαν στο κοινοβούλιο – ότι «στις τάξεις τους υπήρχαν και ορισμένοι ακροδεξιοί και ορισμένοι γραφικοί» και λίγοι γραφικοί φασίστες λοιπόν μαζί με τους τότε Βουλευτές και σημερινούς Υπουργούς της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην ιστορία «Καπιτώλιο αλλά ελληνικά».
Και αν στις Πρέσπες ήταν οι γραφικοί στο Ιόνιο είναι οι επικίνδυνοι.

Η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων που με τυμπανοκρουσίες ψηφίστηκε στη Βουλή είναι η ίδια συμφωνία που χαρακτήριζαν «μεγάλη ζημία» και «προσχώρηση στην επιχειρηματολογία της Τουρκίας» οι κκ Γεωργιάδης,Κικίλιας και Συρίγος όταν την πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτήν την συζήτηση έγινε και το εξωφρενικό ο Πρωθυπουργός, κατόπιν εορτής, να αμφισβητεί τις θέσεις και τις δηλώσεις νυν υπουργών του, και στελεχών τότε της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην οποία ήταν και τότε Πρόεδρος…

Ευθυνόφοβος, κυνικός, αδίστακτα μικροπολιτικός, βαθύτατα διχαστικός, όπου τον συμφέρει.

Ο τρόπος και η μέθοδος που χειρίζεται μια κυβέρνηση την εξωτερική πολιτική της χώρας – αυτά που έχουμε συνηθίσει στη δεξιά να αποκαλούν και Εθνικά θέματα- δείχνουν και τα όρια της πολιτικής και στρατηγικής της επάρκειας. Και 2 χρόνια Κυβέρνησης της ΝΔ δείχνουν ακριβώς αυτό : επικίνδυνοι και τυχοδιώκτες.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι Τομεάρχης Εσωτερικών, βουλευτής στη Β1 εκλογική περιφέρεια Βορείου Τομέα Αθηνών

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *